OH Leuven haalt nieuwe T2 ... uit de turnzaal

OH Leuven haalt nieuwe T2 ... uit de turnzaal
Foto: © Louis Evrard
Word fan van Dames OHL! 29

Bij OH Leuven willen ze er in het nieuwe seizoen opnieuw helemaal staan. En als het even kan ook eens Anderlecht een titel ontfutselen. De voorbije jaren kwamen ze er al vrij dichtbij, nu zijn er nieuwe coaches.

Arno Van Den Abbeel is de nieuwe T1 bij OH Leuven en dus moest de gewezen assistent nu zelf ook een assistent op de kop tikken. Die werd uiteindelijk gevonden in de vorm van Jonas Devos, die overkomt uit het onderwijs.

Tot vorig schooljaar was hij nog leerkracht lichamelijke opvoeding in Zaventem, nu kiest hij dus voor een job in het vrouwenvoetbal. Toch wel een heel ander soort job voor de 26-jarige jongeling, die er duidelijk naar uitkijkt.

OH Leuven Vrouwen
© Louis Evrard

“Ja, het zal wennen worden. Maar die uitdaging bij OH Leuven zei me wel wat en kon ik niet laten liggen. Ik speelde destijds bij de jeugd van FC Herent, maar op mijn negentiende werd ik al jeugdcoach bij OHL", aldus Devos.

Stage gelopen bij Leuven

En hij ging verder in een gesprek met Het Nieuwsblad over zijn ervaringen in het voetbal: "Tijdens mijn studies lichamelijke opvoeding had ik dan meteen een goede groep jeugdspelers waar ik een deel van mijn leerstof op kon toepassen.

"Twee seizoenen geleden geraakte ik dan betrokken bij de vrouwenafdeling. Vorig seizoen zat ik bij de tweede ploeg, maar in de terugronde had ik al een stageperiode bij de A-ploeg." En de rest is geschiedenis, want nu is hij bij de A-ploeg van de vrouwen van Leuven actief. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties