USA grijpt de macht op FIFA-ranking, ook Flames krijgen een tik

USA grijpt de macht op FIFA-ranking, ook Flames krijgen een tik
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

De sky is de limit voor de Belgian Red Flames, al was het niet halen van het WK een pijnlijke tegenvaller met oog op de toekomst. De afgelopen Nations League was een moeilijk verhaal en daardoor zakken ze nu een paar plaatsen.

Op de nieuwe FIFA-wereldranglijst zijn de Red Flames andermaal vrij stabiel gebleken in de laatste rankings en dat is ook niet anders voor de laatste ranking. Ze zakten nu wel een paar plaatsen in vergelijking met de vorige ranking.

De Belgian Red Flames stonden op de laatste ranking van 2022 op een 20e plaats, in maart 2023 stonden ze 19e en na het WK stonden ze op de achttiende plek. Nu zijn ze opnieuw gezakt naar de twintigste plaats.

Belgian Red Flames zakken naar twintigste plaats

De Red Flames verloren een aantal belangrijke punten, waardoor ze de kloof op bepaalde landen toch wel wat groter maken en China en Zuid-Korea over zich heen zien springen. In het najaar zullen ze het EK moeten veilig stellen om niet verder weg te zakken.

Bovenaan is Spanje niet langer de nummer 1, de wereldkampioen was daar eind 2023 voor het eerst terechtgekomen. Team USA heeft het opnieuw overgenomen en steeg liefst vier plekken in één keer na het behalen van de Olympische titel.

Frankrijk deed een hele slechte zaak: het zakte van twee naar tien en verliest zo drie belangrijke plaatsen op de ranking. Nederland blijft elfde staan, Engeland en Spanje vervolledigen nu het podium met Team USA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties