Aalst en Charleroi verdwijnen, deze ploegen wél in eerste nationale vrouwen

Aalst en Charleroi verdwijnen, deze ploegen wél in eerste nationale vrouwen
Foto: © photonews

De fans van Eendracht Aalst zullen het komend seizoen zonder voetbal moeten doen. Voetbal Vlaanderen heeft beslist om de traditieclub uit competitie te nemen. En zo verdwijnt ook de eerste Belgische club in het vrouwenvoetbal dat Europees actief was.

Eendracht Aalst is sinds vorig seizoen in Turkse handen. Sportief leek de traditieclub opnieuw klaar voor succes, maar extrasportief bleef het rommelen. De Ajuinen kregen géén licentie voor Eerste Nationale of Tweede Nationale.

Ook voor het vrouwenvoetbal heeft een en ander gevolgen. Ook daar zal Aalst niet meer mogen aantreden, ook al zaten ze vorig seizoen nog in Eerste Nationale. Ze werden tweede op het tweede niveau van België, maar veel speelsters zochten ondertussen al andere oorden op.

Geen Charleroi, geen Aalst

De Eerste Nationale is ondertussen aangevuld met andere teams, zodat er volgend seizoen toch zestien teams zullen spelen op dat niveau. KV Mechelen (foto) en WS Woluwe zakken deze jaargang af vanuit de Super League.

Van Charleroi geen spoor in Eerste Nationale. Zij gaan het dus nog wat lager opnieuw gaan proberen. En ook Aalst is er dus niet meer bij. Westerlo maakt de promotie naar de Super League en is er dus ook niet meer bij.

Naast onder meer de beloftenteams van Leuven, Anderlecht, Club Brugge, Genk, Standard, Gent en Zulte Waregem zullen onder meer Bilzen Unites, Tienen en Loyers hun opwachting maken op het tweede niveau in ons land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties