Amerikaanse trapt haar team naar Olympisch goud: "Gezegend daarmee"

Amerikaanse trapt haar team naar Olympisch goud: "Gezegend daarmee"
Foto: © photonews

De Verenigde Staten en Brazilië stonden enigszins verrassend in de finale. En dat leverde dan ook het nodige spektakel op, waarbij de USA uiteindelijk het goud zou gaan pakken. Het vijfde goud al voor het land bovendien.

Brazilië was furieus gestart en Ludmila wilde heel snel de score gaan openen. Dat leek ook te gaan lukken op het kwartier, maar de fase werd afgevlagd vanwege buitenspel. Een gemiste kans in een stevig openingskwartier.

Op het uur was het Mallory Swanson die voor de 1-0 zorgde. Zij zou op die manier haar land gaan bevrijden, want de Brazilianen slaagden er niet meer in om nog voor een gelijkmaker te zorgen - ondanks enkele grote kansen.

USA Vrouwen Verenigde Staten
© photonews

Voor de USA breekt zo misschien een nieuwe periode van hegemonie aan. Het absolute topland greep er in Tokio helemaal naast en kon ook op het WK 2023 geen gensters slaan. De laatste grote prijs dateerde zo 'al' van 2019.

Veel plezier op het veld

"We speelden met heel veel plezier op het veld. En dat was er op het veld ook aan te zien. Ik ben heel dankbaar om met deze ploeg te kunnen spelen", aldus Swanson na het behalen van Olympisch goud tegen de NBC.

"Ik ben echt gezegd om met zoveel goede speelsters te kunnen samenspelen. Er komen steeds meer nieuwe toppers bij, het is gewoon fun", aldus de ondertussen 100-voudige international die ook zeer gelovig is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties