Wanbeheer bij de mannen heeft zware gevolgen: eerstenationaler in vrouwenvoetbal uit competitie genomen

Wanbeheer bij de mannen heeft zware gevolgen: eerstenationaler in vrouwenvoetbal uit competitie genomen
Foto: © Louis Evrard
Word fan van Eendracht Aalst! 10

De fans van Eendracht Aalst zullen het komend seizoen zonder voetbal moeten doen. Voetbal Vlaanderen heeft beslist om de traditieclub uit competitie te nemen. En zo verdwijnt ook de eerste Belgische club in het vrouwenvoetbal dat Europees actief was.

Eendracht Aalst is sinds vorig seizoen in Turkse handen. Sportief leek de traditieclub opnieuw klaar voor succes, maar extrasportief bleef het rommelen. De Ajuinen kregen géén licentie voor Eerste Nationale of Tweede Nationale.

Daardoorzou Aalst moeten aantreden in Eerste Provinciale. Inmiddels had het Aalsterse stadsbestuur zich geroerd door de Turken uit het Pierre Cornelis Stadion te weren. In 't kort: geen licentie, geen veld én geen geld.

Eendracht Aalst Vrouwen Ladies
© Leo Stolck

De Turkse investeerders probeerden uit te wijken naar achtereenvolgens Heusden-Zolder en Merelbeke, maar zonder succes. Voetbal Vlaanderen heeft inmiddels beslist om Eendracht Aalst uit competitie te nemen.

Vrouwenvoetbal ook het slachtoffer

De Oost-Vlaamse Eerste Provinciale zal komend seizoen met vijftien teams starten. Maar ook voor het vrouwenvoetbal heeft een en ander gevolgen. Ook daar zal Aalst niet meer mogen aantreden, ook al zaten ze vorig seizoen nog in Eerste Nationale.

Ze werden tweede op het tweede niveau van België, maar veel speelsters zochten ondertussen al andere oorden op. Zulte Waregem en Ninove profiteerden onder meer van de zaak. We zullen de Ajuinen in ieder geval missen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties