Vijfde keer Olympisch goud voor team USA na beklijvende finale tegen Brazilië

Vijfde keer Olympisch goud voor team USA na beklijvende finale tegen Brazilië
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen zijn de halve finales ondertussen achter de rug. En die leverden toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. We maakten ons op voor de finale, een nagelbijter tussen Team USA en Brazilië.

De Verenigde Staten en Brazilië stonden enigszins verrassend in de finale. En dat leverde dan ook het nodige spektakel op, waarbij de USA uiteindelijk het goud zou gaan pakken. Het vijfde goud al voor het land bovendien.

Brazilië was furieus gestart en Ludmila wilde heel snel de score gaan openen. Dat leek ook te gaan lukken op het kwartier, maar de fase werd afgevlagd vanwege buitenspel. Een gemiste kans in een stevig openingskwartier.

Swanson breekt de ban

In de eerste helft was het daarna wat afwachten van beide ploegen uit, maar in de tweede helft gingen alle registers open. De Amerikanen wilden het verschil maken en op het uur was het Mallory Swanson die voor de 1-0 zorgde.

Brazilië vrouwen
© photonews

Aan de Brazilianen om te gaan komen daarna, maar ze konden in het slothalfuur niets meer forceren en zo kregen we ook geen verlengingen. Adriana kreeg nog een kopbal in de absolute slotfase, maar die werd gered door de Amerikaanse keepster.

Voor de USA breekt zo misschien een nieuwe periode van hegemonie aan. Het absolute topland greep er in Tokio helemaal naast en kon ook op het WK 2023 geen gensters slaan. De laatste grote prijs dateerde zo 'al' van 2019.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties