Duitsland na nagelbijter naar Olympisch brons

Duitsland na nagelbijter naar Olympisch brons
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen zijn de halve finales ondertussen achter de rug. En die leverden toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. Na de uitschakeling van het thuisland werd het kijken wat de topfavorieten zouden doen.

De halve finales waren op dinsdag. De USA klopte toen Duitsland, terwijl Spanje er verrassend uitging tegen Brazilië. En dus moesten die twee teams het op vrijdag tegen elkaar opnemen in een erg pittige strijd om brons.

Spanje was zeker in de eerste helft de betere ploeg, maar Putellas en Hermoso misten een aantal interessante kansen. De Duitsers kreunden, maar gingen met 0-0 naar de rust en kwamen beter uit de kleedkamers.

© photonews

Halfweg de tweede helft werd Giulia Gwinn door de Spaanse doelvrouw onderuit gehaald en dus kon Gwinn zelf er vanop de stip 1-0 van maken. En dus was het aan Spanje om te gaan komen om nog minstens verlengingen af te dwingen.

Brons voor Duitsland

Voor de zoveelste keer dit toernooi leek er een ultieme redding in de maak, want in de toegevoegde tijd kreeg ook Spanje nog een elfmeter. Die werd door Putellas echter gemist en zo kon Duitsland het brons alsnog pakken.

Voor Putellas en de rest van de Spaanse nationale ploeg werd het een enorme ontgoocheling. Zij moeten zonder medaille naar huis. En dat in een zomer waarin voor de Spanjaarden - bij de mannen - alles leek te lukken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties