D-day op vrijdag en zaterdag: wie heeft de beste papieren om Olympisch kampioen te worden?

D-day op vrijdag en zaterdag: wie heeft de beste papieren om Olympisch kampioen te worden?
Foto: © photonews
Word fan van Spanje! 1

Op de Olympische Spelen zijn de halve finales ondertussen achter de rug. En die leverden toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. De topfavorieten hadden het veel lastiger dan vooraf werd verwacht, het thuisland ligt er al eventjes uit. En wat nu?

De halve finales waren op dinsdag. Dan nam de USA het op tegen Duitsland en nam Brazilië het op tegen wereldkampioen Spanje. De strijd om brons is voor vrijdag, terwijl de finale op zaterdag op het programma staat.

Wereldkampioen Spanje beschikte over de beste papieren om ook Olympisch kampioen te worden, maar werden uiteindelijk vrij verrassend en duidelijk uitgeschakeld door het Brazilië van Marta. Maximaal brons dus voor de wereldkampioen.

De andere finalist kwam uit het duel tussen de Verenigde Staten en Duitsland. De tijd waarin de USA een absolute favoriet was in dat soort wedstrijden, lag al eventjes achter ons. Al is ook Duitsland een absolute grootmacht geweest.

Alles ligt open

Toch was het de USA die de finale wist te halen, waarin ze zaterdag nu eigenlijk ook favoriet zijn tegen Brazilië. Spanje moet dan weer tegen Duitsland laten zien dat ze toch op z'n minst het sterkste Europese land zijn richting brons.

Nu kan het sowieso beide kanten uit. Ook in de kwartfinales en de halve finales bleek al dat alle teams bijzonder hard aan elkaar gewaagd zijn. En dus is de vraag andermaal: wie gaat het halen? Spanje - Duitsland is er om 15 uur, Brazilië - USA op zaterdag om 17 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties