Opnieuw op goudkoers? USA naar de finale dankzij Sophia Smith

Opnieuw op goudkoers? USA naar de finale dankzij Sophia Smith
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen zijn de halve finales ondertussen achter de rug. En die leverden toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. Na de uitschakeling van het thuisland werd het kijken wat de topfavorieten zouden doen.

De halve finales waren op dinsdag. Dan speelde de USA tegen Duitsland en nam Brazilië het op tegen wereldkampioen Spanje. De strijd om brons is dan voor vrijdag, terwijl de finale op zaterdag op het programma staat.

De eerste finalist kwam dus uit het duel tussen de Verenigde Staten en Duitsland. De tijd waarin de USA een absolute favoriet was in dat soort wedstrijden, ligt al eventjes achter ons. Al is ook Duitsland een absolute grootmacht geweest.

Sophia Smith
© photonews

Net als in eerdere wedstrijden kregen we ook deze keer geen winnaar binnen de negentig minuten. Beide teams wilden wel scoren, maar slaagden er niet in om dat te doen. En dus gingen we naar verlengingen, altijd spannend.

Smith maakt het verschil

Daarin was het uiteindelijk Sophia Smith die in minuut 95 voor het verschil zorgde met een knappe 1-0. Duitsland probeerde nog, maar kon geen gelijkmaker meer scoren en zo eventuele strafschoppen afdwingen. 

In de finale wacht Brazilië op de USA. Voor de nieuwe lichting uit Amerika een kans om nog een keertje Olympisch goud te pakken. Voor Duitsland is er nog een kans in een strijd om brons tegen wereldkampioen Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties