Brazilië komt met de ultieme stunt tegen wereldkampioen Spanje

Brazilië komt met de ultieme stunt tegen wereldkampioen Spanje
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen zijn de halve finales ondertussen achter de rug. En die leverden toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. Na de uitschakeling van het thuisland werd het kijken wat de topfavorieten zouden doen.

De halve finales waren op dinsdag. Dan speelde de USA tegen Duitsland en nam Brazilië het op tegen wereldkampioen Spanje. De strijd om brons is dan voor vrijdag, terwijl de finale op zaterdag op het programma staat.

De tweede finalist moest uit de strijd tussen wereldkampioen Spanje en het verrassende Brazilië. Daar was Marta nog steeds niet bij de kern, maar haar team deed het wel voortreffelijk - al was er eerst een owngoal van Spanje.

Brazilië een maatje te sterk voor Spanje

Gabi Portilho zorgde nog voor de rust voor de 2-0, dankzij Adriana was de match iets voorbij het uur gespeeld. Spanje kwam nog twee keer iets dichterbij via een owngoal en de onvermijdelijke Salma Paralluelo.

Kerolin
© photonews

Maar dat mocht niet baten. Kerolin had tussendoor namelijk voor de 4-1 gezorgd, waardoor Brazilië met knappe cijfers naar de finale mag. De Spanjaarden waren dit toernooi al een paar keer ontsnapt, maar deze keer lukte dat niet meer.

In de finale wacht de USA op Brazilië. Voor Marta een uitgelezen kans om nog een keertje Olympisch goud te pakken. Voor Spanje is er nog een kans in een strijd om brons tegen Duitsland om zo toch ook een medaille te pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties