AC Milan komt met iets uniek voor zwangere vrouwen, maar eigenlijk zou het de norm moeten zijn

AC Milan komt met iets uniek voor zwangere vrouwen, maar eigenlijk zou het de norm moeten zijn
Foto: © photonews

De vrouwenafdeling van AC Milan wil er in de toekomst ook gaan staan in de Serie A. Ze zijn alvast met een innovatief iets gekomen. Al zou het eigenlijk simpelweg de norm moeten zijn voor alles en iedereen.

De vrouwenafdeling van Milan voert bij de start van het nieuwe seizoen trots een innovatief beleid in: "Speelsters die zwanger worden in het laatste seizoen van hun contract krijgen automatisch een nieuw contract." 

Eersteklasser Milan Femminile voert met zijn nieuwe aanpak enkele beschermingen in voor (aanstaande) moeders tijdens de zwangerschap en de eerste jaren van hun kinderen, die verder gaan dan de huidige wetgeving.

De automatische contractverlenging is voor 1 jaar en aan dezelfde economische voorwaarden als het originele contract. Ook de leden van de staf vallen onder de nieuwe maatregel. Elisabet Spina, het hoofd van het vrouwenvoetbal in Milan, is trots.

Nieuw contract voor zwangere vrouwen

"De club heeft altijd al veel aandacht besteed aan het welzijn van zijn leden, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. We waren de eersten in Italië die socialezekerheidsbijdragen betaalden", klinkt het volgens Sporza.

"We willen in dit nieuwe seizoen enkele belangrijke doelen bereiken, zowel op als naast het veld. We zijn blij dat we ons innovatief beleid bij het begin ervan kunnen voorstellen", is het volledige statement zeer duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties