Wie heeft de beste papieren om Olympisch kampioen te worden?

Wie heeft de beste papieren om Olympisch kampioen te worden?
Foto: © photonews
Word fan van Brazilië! 0

Op de Olympische Spelen zijn de kwartfinales ondertussen achter de rug. En die leverden toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. De topfavorieten hadden het veel lastiger dan vooraf werd verwacht, het thuisland ligt er uit. En wat nu?

De halve finales zijn op dinsdag. Dan speelt de USA tegen Duitsland en neemt Brazilië het op tegen wereldkampioen Spanje. De strijd om brons is dan voor vrijdag, terwijl de finale op zaterdag op het programma staat.

Wereldkampioen Spanje beschikt over de beste papieren om ook Olympisch kampioen te worden, al willen ook zij niet meteen uitpakken met een teveel aan bravoure en zekerheid voor hun wedstrijd tegen het Brazilië van Marta.

Brazilië vrouwen
© photonews

De Braziliaanse superster was geschorst voor de kwartfinale, maar kan nu misschien nog een allerlaatste keer van waarde zijn voor haar land. Dat wensen we haar toe, al lijkt het Europese land nog steeds de favoriet.

Alles ligt open

De andere finalist komt uit het duel tussen de Verenigde Staten en Duitsland. De tijd waarin de USA een absolute favoriet was in dat soort wedstrijden, ligt al eventjes achter ons. Al is ook Duitsland een absolute grootmacht geweest.

Nu kan het sowieso beide kanten uit. Ook in de kwartfinales bleek al dat alle teams bijzonder hard aan elkaar gewaagd zijn. En dus is de vraag andermaal: wie gaat het halen in de halve finales? USA - Duitsland is er om 18 uur, Brazilië - Spanje om 21 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties