Spanje en Verenigde Staten moeten tot het gaatje in medaillekoers

Word fan van Spanje! 1

Op de Olympische Spelen zijn de kwartfinales ondertussen begonnen. En dat leverde toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. De topfavorieten hadden het veel lastiger dan vooraf werd verwacht.

De Verenigde Staten en Japan openden tegen elkaar de debatten in de kwartfinales. In Frankrijk zou dat wel eens een pittige wedstrijd kunnen opleveren. En zo geschiedde uiteindelijk ook, want de kloof was klein tussen beide landen.

Na negentig minuten hadden beide teams nog niet gescoord en dus moesten we naar verlengingen toe. Daarin was het opnieuw Rodman die net als in de groepsfase van groot belang was voor haar land. Japan kon niets meer terugdoen.

Spanje Vrouwen
© photonews

De tweede kwartfinale was er eentje tussen wereldkampioen Spanje en het verrassende Colombia. En ook dat leverde meer spektakel en spanning op dan vooraf misschien wel werd verwacht. De Zuid-Amerikanen kwamen zelfs op voorsprong.

Strafschoppen nodig voor Spanje

Dankzij Ramirez was het 0-1 bij de rust, net na de koffie maakte Santos er zelfs 0-2 van. Spanje moest tot het gaatje om via Hermoso en Paredes (in de 97e minuut!) nog gelijk te maken en verlengingen af te dwingen.

Daarin werd niet gescoord, waardoor we op weg waren naar strafschoppen. Daarin misten de Colombianen twee keer en op die manier mag Spanje alsnog naar de halve finales. Die staan dinsdag op het programma voor de vier landen die nog overschieten.