Brazilië komt met stuntje tegen thuisland op weg naar Olympische medailles

Brazilië komt met stuntje tegen thuisland op weg naar Olympische medailles
Foto: © photonews
Word fan van Brazilië! 0

Op de Olympische Spelen zijn de kwartfinales ondertussen begonnen. En dat leverde toch heel wat spektakel op in diverse wedstrijden. De topfavorieten hadden het veel lastiger dan vooraf werd verwacht, het thuisland ligt er dan weer uit.

Na de moeilijke wedstrijden voor Spanje en de Verenigde Staten was het aan Duitsland en Canada om in een open wedstrijd tegen elkaar in de wei te gaan. Canada maakte indruk in de groepsfase, maar verloor zes punten door een spionagezaak.

En dus was het de vraag wat ze zouden gaan doen tegen Duitsland. Het leverde uiteindelijk een bizarre wedstrijd op, waarin niet werd gescoord. En zo gingen we na 120 minuten naar strafschoppen. Lawrence en Leon misten daarin voor Canada, Duitsland zo door.

Duitsland Vrouwen
© photonews

De laatste kwartfinale was die van het thuisland tegen Brazilië, waar Marta na een rode kaart geschorst was. Karchaoui miste na een kwartier al een strafschop voor het thuisland, daarna kwamen de Brazilianen steeds beter in de wedstrijd.

Nog vier kandidaten op Olympisch goud

Uiteindelijk was het Gabi Portilho die tien minuten voor tijd voor de 1-0 zorgde voor de Brazilianen. En daar herstelden de Fransen niet meer van, waardoor Brazilië het vierde land is dat nog kans kan gaan maken op de medailles.

De halve finales zijn op dinsdag. Dan speelt de USA tegen Duitsland en neemt Brazilië het op tegen wereldkampioen Spanje. De strijd om brons is dan voor vrijdag, terwijl de finale op zaterdag op het programma staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties