Straf: Canada ondanks spionagestraf toch naar de kwartfinales Olympische Spelen

Straf: Canada ondanks spionagestraf toch naar de kwartfinales Olympische Spelen
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen waren we klaar voor de derde en laatste speeldag. En dus zou het opnieuw gaan knetteren en kletteren in de drie groepen die het vrouwentoernooi rijk zijn. Wat kregen we op ons bord?

In de drie groepen werd gespeeld op het scherpst van de snee. En ook in groep A konden alle teams zich nog plaatsen voor de kwartfinales, waardoor we in de wedstrijden ook meteen heel wat spanning en suspens zagen.

Canada had zijn twee eerste wedstrijden gewonnen, maar ook zes strafpunten gekregen. En dus moesten ze op de laatste speeldag nog steeds vol aan de bak. Enkel met een overwinning zouden ze nog kans maken op de kwartfinales.

Canada dan toch nog naar de kwartfinales

Tegen Colombia wisten ze te winnen. Gilles kon op het uur voor het enige doelpunt zorgen. Canada werd zo nog tweede in de groep, voor Colombia. De Colombianen mogen op doelsaldo uiteindelijk ook naar de kwartfinales.

Frankrijk Vrouwen
© photonews

Met dank ook aan Frankrijk, dat door te winnen van Nieuw-Zeeland de Kiwi's uitschakelde. Katoto was met twee doelpunten de heldin van de avond voor het thuisland. De Fransen zijn zo ook meteen groepswinnaar geworden.

De kwartfinales kunnen zo gevormd worden en zullen op zaterdag drie augustus worden afgewerkt. De Fransen zullen het dan moeten opnemen tegen Brazilië, maar ook de andere wedstrijden lijken heel tof te gaan worden.

1. Frankrijk 6
2. Canada 3 (+3)
3. Colombia 3 (+0)
4. Nieuw-Zeeland 0 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties