Spanje met de beste loting? Dit zijn de kwartfinales op de Olympische Spelen

Spanje met de beste loting? Dit zijn de kwartfinales op de Olympische Spelen
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen is de groepsfase achter de rug bij de vrouwen. En daarmee weten we ook welke acht ploegen de kwartfinales wisten te halen. En wie speelt daarin tegen wie? Een klein overzicht is op zijn plaats.

We zetten eerst graag nog even de resultaten van de diverse groepen op een rijtje. In groep A won Canada zijn drie wedstrijden, maar moest het ook zes punten straf incasseren voor een spionagezaak van de coaches.

Frankrijk is zo groepswinnaar, voor Canada en Colombia. Nieuw-Zeeland pakte geen punten en is zo uitgeschakeld. Hetzelfde kan gezegd worden van Zambia in groep B en Nigeria in groep C: zij verloren ook drie keer.

Australië gaat eruit als nummer drie in zijn groep

Spanje pakte de groepswinst in groep B met negen op negen, voor Japan en Brazilië. En in groep C was de USA de sterkste, voor Duitsland en Australië. De twee beste derdes zouden zich echter ook nog plaatsen voor de kwartfinales. Australië kwam er bekaaid vanaf.

Colombia 3 (+0)
Brazilië 3 (-2)
Australië 3 (-3)

In de kwartfinales wordt het uitkijken naar verschillende toppers. De USA neemt het op tegen Japan, Frankrijk ontmoet dan weer Brazilië en ook het duel tussen Duitsland en Canada is zeker niet te versmaden zaterdag.

Wereldkampioen Spanje heeft met Colombia misschien nog de beste loting te pakken. In de halve finale wacht Frankrijk of Brazilië, terwijl de USA of Japan het zullen opnemen tegen Duitsland of Canada. De finale is voorzien voor zaterdag 10 augustus

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties