Wat staat er nog op het spel op de slotspeeldag van de Olympische Spelen?

Wat staat er nog op het spel op de slotspeeldag van de Olympische Spelen?
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen zijn we stilaan klaar voor de derde speeldag. En dus zou het opnieuw kunnen gaan knetteren en kletteren in de drie groepen die het vrouwentoernooi rijk zijn. Waar moeten de landen nog voor spelen?

De USA en Spanje zijn al geplaatst, alle andere landen kunnen zich nog plaatsen voor de kwartfinales. De top-2 uit de drie groepen plaatst zich en daar komen dan ook nog eens de twee beste derdes bij richting de eindstrijd.

Groep A

In groep A heeft Frankrijk zijn lot in eigen handen. Als ze winnen van Nieuw-Zeeland, dan gaan ze zeker door naar de kwartfinales. Bij een nederlaag zou er plots nog heel veel kunnen voor alle ploegen in de reeks.

In de andere wedstrijd spelen Colombia en Canada tegen elkaar. Colombia is met een zege ook altijd zeker van de kwartfinales. Canada verloor zes punten door een spionagezaak, maar kan met een derde zege ook nog door naar de volgende ronde.

1. Colombia 3 (+1)
2. Frankrijk 3 (+0)
3. Canada 0 (+2)
4. Nieuw-Zeeland 0 (-3)

Groep B

In groep B is de USA dus al zeker van de kwartfinales en kan tegen Australië de puntjes op de i zetten. De Aussies kunnen aan een kleine nederlaag of een gelijkspel ook iets hebben met oog op de beste derdes.

Zambia van zijn kant zorgde al voor veel spektakel. Als ze zouden kunnen stunten tegen Duitsland, dan is ook voor hen de kwartfinale zelfs nog mogelijk. Banda zorgde al eens voor een hattrick, kan ze opnieuw schitteren?

1. USA 6
2. Duitsland 3 (+0)
3. Australië 3 (-2)
4. Zambia 0

Groep C

En in groep C is Spanje al zeker van de volgende ronde. Tegen Brazilië kunnen ze de puntjes op de i zetten. Maar ook voor Brazilië is de match zeker nog van tel. Japan kan tegen Nigeria ook een goede zaak doen, de Afrikanen moeten winnen om nog kans te maken.

1. Spanje 6
2. Japan 3
3. Brazilië 3
4. Nigeria 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties