USA met 9 op 9 knap door naar kwartfinales Olympische Spelen

USA met 9 op 9 knap door naar kwartfinales Olympische Spelen
Foto: © photonews

Op de Olympische Spelen waren we klaar voor de derde en laatste speeldag. En dus zou het opnieuw gaan knetteren en kletteren in de drie groepen die het vrouwentoernooi rijk zijn. Wat kregen we op ons bord?

In de drie groepen werd gespeeld op het scherpst van de snee. En ook in groep B konden alle teams zich nog plaatsen voor de kwartfinales, waardoor we in de wedstrijden ook meteen heel wat spanning en suspens zagen.

In groep B was de USA klaar om een 9 op 9 binnen te rijven. Dan moest Australië wel voor de bijl, terwijl de Aussies nog volop meespeelden voor de tweede of derde plaats in de groep en dus minstens een puntje wilden pakken.

USA naar knappe 9 op 9

Rodman en Albert zorgden voor een 2-0 voorsprong voor de Amerikanen, in de toegevoegde tijd lukte Australië via Kennedy nog voor de aansluitingstreffer. In de strijd om de beste derdes kon dat zeker nog van belang zijn, al staan ze wel al onder Brazilië.

Trinity Rodman / Caitlin Foord
© photonews

Zambia speelde een leuk toernooi, maar ook tegen Duitsland verloren ze wel opnieuw. Deze keer werd het een 1-4 nederlaag voor de Afrikanen, die ook uitgeschakeld zijn. Schüller maakte er twee voor de Duitsers, ook Bühl en Senß scoorden.

Bij Zambia was het de onvermijdelijke Banda die opnieuw de netten deed trillen. Zij scoorde dit toernooi in totaal liefst vier doelpunten, toch wel knap van de 24-jarige Zambiaanse. Topschuttermateriaal? Het zou zomaar kunnen.

1. USA 9
2. Duitsland 6
3. Australië 3 
4. Zambia 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties