Spanje zet Olympische ambities kracht bij met knappe zege tegen Brazilië, icoon pakt rode kaart

Op de Olympische Spelen waren we klaar voor de derde en laatste speeldag. En dus zou het opnieuw gaan knetteren en kletteren in de drie groepen die het vrouwentoernooi rijk zijn. Wat kregen we op ons bord?

In de drie groepen werd gespeeld op het scherpst van de snee. En ook in groep C konden alle teams zich nog plaatsen voor de kwartfinales, waardoor we in de wedstrijden ook meteen heel wat spanning en suspens zagen.

Spanje was zijn toernooi begonnen met twee zeges tegen Japan en Nigeria en wilde ook tegen Brazilië de overwinning pakken. Dat zou uiteindelijk ook gaan lukken, want de Spanjaarden haalden het in de topper met 2-0.

Rood voor Marta

Athanea del Castillo maakte er halfweg de tweede helft 1-0 van, pas in de zeventiende(!) minuut van de extra tijd deed Alexia Putellas de boeken helemaal dicht. De Spanjaarden zo met 9 op 9 naar de kwartfinales als groepswinnaar.

Brazilië vrouwen
© photonews

Doordat Japan won van Nigeria, zijn de Brazilianen veroordeeld tot afwachten op de andere groepen om mogelijk als beste derde door te gaan. Marta pakte op het einde van de eerste helft rood en mist die kwartfinale sowieso.

De Japanners zijn wel al zeker van de volgende ronde, na een 3-1 overwinning tegen Nigeria. Hamano, Tanaka en Kitagawa zorgden al voor de rust voor de Japanse doelpunten, Echegini deed tussendoor een duit in het zakje voor de Afrikanen. Met 0 op 9 moeten die wel naar huis.