Canada in beroep tegen puntenaftrek na spionage

Canada in beroep tegen puntenaftrek na spionage
Foto: © photonews

Canada begon aan zijn Olympische Spelen in het vrouwenvoetbal met twee knappe overwinningen. Toch zijn ze nog niet geplaatst voor de volgende ronde, want ze werden betrapt op spionage en kregen puntenaftrek.

Met een drone hadden de Canadezen de training van Nieuw-Zeeland 'bijgewoond' en op die manier mogelijk een voordeel gehaald uit de zaak. Er werd uiteindelijk ook gewonnen van de Kiwi's, een goede zaak voor de Canadezen.

Zes punten kwijt

Daarna werd ook al gewonnen van Frankrijk. Normaal gezien zou je dan al zeker zijn van de volgende ronde met zes punten, maar Canada staat op dit moment gewoon opnieuw op nul punten - dat zien we in het klassement.

De ploeg kreeg zes punten in mindering, voor de coaches zijn er nog zware extra straffen te melden. Bondscoach Bev Priestman werd door de Canadese voetbalbond weggestuurd en krijgt van de FIFA een schorsing van een jaar. 

200.000 euro boete en schorsingen

Ook assistent Jasmine Mander en analist Joseph Lombardi kregen dezelfde straffen, Canada kreeg ook nog 200.000 euro boete. En dus wordt het voor Canada plots zaak om ook tegen Colombia te winnen en dan te hopen dat ze zo met drie punten alsnog bij de laatste acht raken.

Canada heeft ondertussen beslist dat ze tegen de beslissing in beroep zullen gaan. Ze zijn van mening dat de speelsters te zwaar gestraft worden voor beslissingen die boven hun hoofd werden beslist. Om op te volgen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties