Spanning en absoluut spektakelduel met elf goals op Olympische Spelen

Op de Olympische Spelen waren we klaar voor de tweede speeldag. En dus zou het opnieuw gaan knetteren en kletteren in de drie groepen die het vrouwentoernooi rijk zijn. Wat kregen we op ons bord?

Groep A

In groep A hadden Canada en Frankrijk hun eerste wedstrijd gewonnen. Tegen elkaar speelden ze dus een topduel voor deze groep. De Canadezen waren verplicht om te winnen om door te kunnen gaan in deze groep.

Katoto had het thuisland in de eerste helft weliswaar op voorsprong gebracht, maar dankzij Fleming werd het 1-1. In de twaalfde minuut van de extra tijd maakte Gilles er dan nog 1-2 van, waardoor Canada de drie punten pakte.

In de andere wedstrijd in de groep haalde Colombia het misschien wel enigszins verrassend van Nieuw-Zeeland. Restrepo en Santos zorgden voor de doelpunten voor de Colombianen, die zo mogen dromen van de kwartfinales.

1. Colombia 3 (+1)
2. Frankrijk 3 (+0)
3. Canada 0 (+2)
4. Nieuw-Zeeland 0 (-3)

Groep B

In groep B hadden Duitsland en de USA hun eerste wedstrijd gewonnen en dus speelden ze tegen elkaar ook een echte topper. De Verenigde Staten maakten heel wat indruk en wonnen uiteindelijk hun wedstrijd met liefst 4-1.

Smith scoorde twee keer voor de Amerikanen, ook Swanson en Williams scoorden. Tussendoor had Gwinn er wel nog even 1-1 van gemaakt. Het duel tussen Australië en Zambia werd dan weer een echt spektakelduel.

Met onder meer een hattrick van Banda was het 2-4 voor Zambia aan de rust, daarna werd het zelfs nog even 2-5. Dankzij onder meer twee goals van Catley en een late goal van Heyman werd het echter alsnog 6-5.

1. USA 6
2. Duitsland 3 (+0)
3. Australië 3 (-2)
4. Zambia 0

Groep C

En in groep C deed Spanje opnieuw een duit in het zakje met een krappe overwinning tegen Nigeria: 1-0. Japan verschalkte dan weer Brazilië met 2-1, waardoor de Brazilianen zeker geen goede zaak deden op dit toernooi.