Wereldkampioen Spanje doet meteen goede zaak op Olympische Spelen: het overzicht van speeldag 1

Op de Olympische Spelen staat vrijdag in het teken van de openingsceremonie, maar op donderdag gebeurde er al heel wat in en rond Parijs. Er waren onder meer wedstrijden in het handbal, maar ook in het vrouwenvoetbal. En dus knetterde het als nooit tevoren.

Groep A

In groep A opende Canada de debatten tegen Nieuw-Zeeland in een match die meteen van belang kon zijn voor de top-2 in deze groep. En dus begonnen beide ploegen tegen elkaar vrij nerveus en zenuwachtig aan de wedstrijd.

Barry opende al snel de score voor Nieuw-Zeeland, maar op slag van rusten zorgde Lacasse voor de gelijkmaker. Na de pauze drukten de Canadezen door en maakte Viens het winnende doelpunt voor Canada.

FRACOL
© photonews

Thuisland Frankrijk speelde later op de avond nog tegen Colombia. Het kwam na vijf minuten al op voorsprong via Katoto. Dali maakte er een kwartiertje later al 2-0 van en zette het thuisland zo snel op rozen. Katoto zorgde voor rust voor 3-0, na de pauze werd het wel nog 3-2. Verder kwam Colombia niet meer.

Groep B

In groep B opende Duitsland de debatten tegen Australië met een ferme overwinning. De Duitsers grepen de Aussies meteen naar de keel en Hegering kon halfweg de eerste helft de 1-0 maken. Dankzij Schüller en Brand werd het na de pauze nog 3-0 voor de Europeanen.

De USA van zijn kant stond na een halfuur al 3-0 voor tegen Zambia dankzij Rodman en twee keer Swanson. Daar bleef het uiteindelijk wel bij, al slikten de Afrikanen wel nog een rode kaart in de pittige wedstrijd.

Groep C

En in groep C tenslotte opende wereldkampioen Spanje zijn toernooi met een knappe en felbevochten zege tegen Japan. Fujino zette de Japanners snel op voorsprong, maar via Bonmati voor en Caldentey na de rust werd het 2-1.

In dezelfde groep zorgde Gabi Nunes op aangeven van - wie anders dan haar - Marta voor het enige doelpunt in de spannende clash tussen Brazilië en Nigeria. Spanje en Brazilië doen zo al een prima zaak richting kwartfinales.