Vrouwen Standard pakken uit met twéé internationale transfers op dezelfde dag

Vrouwen Standard pakken uit met twéé internationale transfers op dezelfde dag
Foto: © Robert Absolonne Lardot
Word fan van Standard de Liège! 108

Niet enkel in het mannenvoetbal, maar ook in het vrouwenvoetbal worden er heel wat transfers afgerond. En daarbij komen de Belgische topclubs ook al eens in elkaars vaarwater terecht. Versterken is de boodschap.

Twee voor de prijs van één. Dat moeten ze bij Standard gedacht hebben alvast. Ze haalden op woensdag meteen twee speelsters in huis met internationale allure. Het gaat om een Argentijnse en een Zwitserse.

Marianela Szymanowksi, geboren in Buenos Aires in Argentinië, kwam vorig seizoen naar de Serie A en ontdekte op die manier de Italiaanse competitie waar ze aan de slag ging bij Pomigliano Calcio. Ze speelde 18 wedstrijden en kwam daarin tot twee goals.

De 33-jarige aanvalster en tevens Argentijns international spendeerde het grootste deel van haar carrière in Spanje, waar ze bij Atletico Madrid debuteerde in 2008 en nadien ook actief was bij Rayo Vallecano, Valencia en Betis Sevilla.

"Standard Femina is verheugd om Marianela te verwelkomen en op haar ervaring te kunnen rekenen. We heten haar van harte welkom in Luik en wensen haar veel succes toe in onze clubkleuren", zijn ze bij de Rouchettes gelukken.

Met Laura Droz, die voorheen het doel verdedigde van FC Yverdon, FC Basel, Nancy, Servette FC en Turbine Potsdam, hebben ze ook een 24-jarige Zwitserse doelvrouw in huis gehaald. Zij komt over uit Duitsland. "We willen haar een warm welkom geven en wensen haar veel succes toe bij onze club", aldus Standard. Dat willen wij ook meteen doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties