Finale op het EK U19 is bekend: jonge Oranje Leeuwinnen blijven indruk maken

De Belgian Red Flames U19 wisten zich eind vorig jaar te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. De tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen waren van een haalbare soort, maar het EK haalden ze uiteindelijk niet.

Servië won de groep van de Belgen uiteindelijk, waardoor de Serviërs naar het EK mochten en de Belgen uiteindelijk niet. Ondertussen is het EK ook helemaal begonnen in Litouwen en we waren al toe aan de halve finales.

We nemen er nog even de groepsstanden bij voor de volledigheid na drie intense speeldagen.

4. Ierland 1

Op woensdag stonden de halve finales op het programma. Engeland nam het daarin op tegen Spanje, terwijl Frankrijk het moest opnemen tegen Nederland. En dat leverde in beide wedstrijden toch wel wat spektakel op.

Spanje - Nederland als finale op zaterdag

Spanje kwam tegen Engeland snel op voorsprong via Agote. Nog voor de rust had Comendador er 2-0 van gemaakt. Die achterstand zouden de Engelsen nooit meer te boven komen, al was er eventjes de aansluitingstreffer via Enderby.

Arques maakte de wedstrijd helemaal monddood halfweg de tweede helft: 3-1 en boeken toe voor de Engelsen. In de finale wacht Nederland, dat in zijn halve finale te sterk was voor Frankrijk en met 2-0 won. Woons en Tolhoek scoorden, de finale staat zaterdag op het programma.