Red Flames nemen na meer dan dertig jaar dienst afscheid van icoon

Red Flames nemen na meer dan dertig jaar dienst afscheid van icoon
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

De EK-kwalificaties zitten erop voor de Belgian Red Flames. Ook tegen Spanje werd een nederlaag geboekt, waardoor ze het toernooi verlaten met 4 op 18. Ondertussen werd ook een afscheid gevierd van iemand die er al heel lang bij was.

De Flames verloren met 2-0 in Spanje en besluiten zo hun campagne met 4 op 18. Boeken toe zo voor de Flames, die de EK-kwalificatiereeks van de Nations League afsluiten met 4 op 18. Door de onderlinge resultaten tegen Tsjechië zijn ze echter wel derde geworden in hun groep.

Dat is van belang, want zo blijven ze in de A-League van de Nations League voor de volgende campagne. Op weg naar het EK zal eerst Griekenland en daarna Oekraïne of Turkije moeten worden bekampt om Zwitserland te halen.

Afscheid na meer dan dertig jaar

Ondertussen werd ook afscheid genomen van Fabienne Van De Steene, de kinesiste die meer dan dertig(!) jaar lang verbonden was aan de Belgische voetbalbond. Toen zij aan haar job begon, was de staf nog heel erg klein.

Samen met de bondscoach vormde ze toen een heel klein team, ondertussen zijn er al veel meer leden opgenomen in een veel ruimere staf. Van De Steene kende het reilen en zeilen binnen de groep als geen ander.

Ze was een aanspreekpunt voor vele Flames, voor fysieke maar ook andere ongemakken. Na meer dan dertig jaar stopt ze nu bij de Belgische nationale vrouwenploeg. We zullen haar missen, zoveel is duidelijk. Dat maakten de Flames ook zelf duidelijk in een bericht via de sociale media.

Fabienne Van De Steene
© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties