Nieuwe bekerseizoen bij de vrouwen zonder B-teams in mineur van start gegaan

Nieuwe bekerseizoen bij de vrouwen zonder B-teams in mineur van start gegaan
Foto: © photonews

Vorig seizoen won Club YLA de Beker van België door in de finale OH Leuven te kloppen, ondertussen is er al geloot voor de volgende jaargang. En daarbij zou het wel eens heel erg spannend kunnen gaan worden.

Op 20 juli was er al de eerste ronde voor twaalf teams uit het provinciale voetbal, al leverde dat meteen toch wat onleuke zaken met zich mee. Vijf van de zes wedstrijden gingen namelijk niet door vanwege een forfait. Sart-Lez-Spa won met 2-0 van Kelmis. Erembodegem, Hornu, Gooik, Enghien en De Panne gaven forfait.

Volgende week springen nog eens 54 provinciale teams in de dans voor de tweede voorronde op 27 juli, al zijn enkele teams mogelijk opnieuw zeker van een bye door forfait. Vanaf augustus is het dan eindelijk echt voor de knikkers.

Meteen heel wat forfaits

Op 3 augustus gaan we verder met 30 teams, een week later komen er nog eens heel wat teams uit de nationale lichtingen bij en op 17 augustus zitten we alweer aan een nog verdere ronde met nog amper 24 ploegen.

Die werken in augustus nog een laatste voorronde af, de zes teams die overblijven nemen het dan op tegen de tien teams uit eerste nationale in de zestiende finales. De acht winnaars van die acht ploegen zullen daarna strijden tegen de teams uit de Super League.

Geen B-ploegen meer

De teams van het hoogste niveau zijn dit seizoen met acht en zij komen er dus pas in voor de achtste finales. Er is bovendien nog een bijzondere nieuwigheid te noteren over het bekeravontuur van het seizoen dat er aan zit te komen.

Zo mogen de B-ploegen van alle teams niet langer meedoen. Daardoor zijn er vanuit de nationale lichtingen heel wat minder ploegen die deelnemen aan de zaak. Toch wel een beetje een bijzondere zaak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties