Done deal: Zoë van Eynde verlaat Standard voor opvallend buitenlands avontuur

Done deal: Zoë van Eynde verlaat Standard voor opvallend buitenlands avontuur
Word fan van Standard de Liège! 108

Niet enkel in het mannenvoetbal, maar ook in het vrouwenvoetbal worden er heel wat transfers afgerond. En daarbij komen er voor de Belgische topclubs ook al eens uitgaande deals bij en afscheid nemen.

De 24-jarige Zoë Van Eynde verlaat na een langdurig avontuur Standard Fémina voor een nieuwe club. Dat heeft ze zelf laten weten via de sociale media en werd ook bevestigd door de Rouchettes zelf een dikke week geleden.

De nog steeds maar 24-jarige Van Eynde beleefde heel mooie tijden bij De Rouchettes en won er dus twee keer de Beker van België én twee keer het Belgisch kampioenschap. Ze speelde ook bij de Belgische jeugdafdelingen.

Zoë Van Eynde
© Robert Absolonne Lardot

Op dat moment was nog onduidelijk waar Van Eynde heen zou gaan, maar ondertussen is de nieuwe bestemming bekendgemaakt. Ze trekt namelijk opvallend genoeg naar Turkije, voor een avontuur bij Fenerbahçe Spor Kulübü.

Turks avontuur voor Van Eynde

De speelster kiest zo voor een buitenlands avontuur in het Oosten bij een Turkse topclub. Vorig seizoen werd het team al derde in de Turkse competitie. In het nieuwe seizoen willen ze als het even kan nog hoger mikken.

Daartoe doen ze dus ook een aantal pittige transfers, waarvan de 24-jarige Van Eynde niet de eerste en ook niet de laatste zal zijn. We wensen de jonge Belgische alvast veel plezier in haar verder toekomst in het buitenland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties