Red Flame maakt opmerkelijke move naar de Engelse eerste klasse

Red Flame maakt opmerkelijke move naar de Engelse eerste klasse
Foto: © photonews

Niet enkel in het mannenvoetbal, maar ook in het vrouwenvoetbal worden er heel wat transfers afgerond. En daarbij komen er voor de Belgische topclubs ook al eens uitgaande deals bij en afscheid nemen.

De 23-jarige verdedigster Sari Kees vertrekt na twaalf jaar bij OH Leuven voor een eerste buitenlands avontuur. Ze heeft getekend bij Leicester City, toevallig genoeg (of niet) de zusterploeg van OH Leuven sinds enkele jaren.

Sari Kees kwam vanuit de jeugdopleiding bij OH Leuven in de A-kern terecht en speelde enkel een keertje een seizoen bij KRC Genk. Verder was ze altijd van Leuven en zo werd ze zelfs al kapitein bij de Leuvenaars.

Sari Kees Laura Deloose
© photonews

De Red Flame heeft al dertig caps op haar naam, maar kiest nu dus voor een avontuur in het buitenland. Coach Arno Van den Abbeel gaat zijn poulain uiteraard missen, want ze was vang rote waarde achterin.

Stap hogerop in het buitenland?

"We zijn trots dat Sari een stap hogerop kan maken en supertrots dat ze zich zo heeft kunnen ontwikkelen binnen de club. Sari is vanuit de jeugd doorgegroeid naar het allerhoogste niveau in België", aldus de coach op de webstek van OH Leuven.

"We zullen onze kapitein erg missen, zowel op als naast het veld, maar we wensen haar het allerbeste. En het maakt ons extra trots dat ze een transfer maakt naar onze zusterclub Leicester City. Vanaf nu zullen we haar grootste supporters zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties