Belgisch team slikt maar één doelpunt in vijf wedstrijden op prestigieuze Gothia Cup in Zweden, maar ...

SKF Meet The World deed een paar maanden geleden een talentendag voor de Gothia Cup in Zweden. Daar kwam heel wat volk op af. Heel wat talent werd gezocht en gevonden, daarna trokken de speelsters naar Zweden.

De voorbije weken werd getraind voor de Gothia Cup in Zweden op 23 juni in Rotselaar, 26 juni in Tongeren en 3 juli in Boom. Daarna vertrok de selectie naar Zweden, waar ze op een prestigieus toernooi uitkwamen tegen internationale toppers.

De jonge Belgen werden ingedeeld in groep 2 bij de meisjes tot 15 jaar. En ze speelden net als vorig jaar een prima groepsfase. Eerst werd met 2-0 gewonnen van Umea Sodra en ook de rest van de groepsfase bleven ze ongeslagen en zonder doelpunten te incasseren.

Alvsborg was een maatje te klein en werd met 4-0 geklopt, in de derde groepswedstrijd werd het een 7-0 overwinning tegen Skultorps. Met een doelsaldo van 13-0 werden de Belgen erg knap groepswinnaar in hun poule.

Strafschoppen als eindpunt in zestiende finales

In de 1/32e finales werd vervolgens met 5-0 gewonnen van Sidsjo-Bole, waardoor ze na vier wedstrijden nog steeds geen doelpunt incasseerden. Toen was het echter ook meteen gedaan met de ongeslagen status.

In de zestiende finales kwamen de Belgen opnieuw op voorsprong via Noa Steert, maar de gelijkmaker viel in het slot van de wedstrijd. In de strafschoppenreeks ging SKF Meets The World vervolgens met 5-3 onderuit en einde toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties