Wullaert & co verbazen na nederlaag en zien het zitten richting EK: "Tevreden met deze prestatie"

Wullaert & co verbazen na nederlaag en zien het zitten richting EK: "Tevreden met deze prestatie"
Foto: © photonews

De EK-kwalificaties zitten erop voor de Belgian Red Flames. Ook tegen Spanje werd een nederlaag geboekt, waardoor ze het toernooi verlaten met 4 op 18. Toch is er geen vuiltje aan de lucht met oog op de toekomst.

Na de 0-7 nederlaag van een paar maanden geleden in Leuven verloren de Belgian Red Flames ook in Spanje uiteindelijk kansloos. Het werd 2-0 voor Spanje, maar de Flames kwamen zelden in aanmerking tot nog maar een puntje.

Gelukkig won Denemarken van Tsjechië, waardoor de Flames niet degraderen naar de B-League in de Nations League. In oktober en december zal dan een EK-ticket moeten worden veroverd via de barrages. En het geloof is er zeker nog.

"We zijn natuurlijk ontgoocheld, maar het was nu 'maar' 2-0. We mogen blij zijn met onze prestatie. Nu moet de focus richting oktober", aldus Tessa Wullaert in een reactie tegenover de Belgische voetbalbond. "We zijn blij dat we in de A-League blijven."

Veel leren uit A-League Nations League

"Daar kunnen we veel van leren. We waren beter in de duels en stonden compact in blok. We zijn niet blij met het verlies, maar het was beter dan in de thuiswedstrijd tegen Spanje. Als spits tegen zo'n ploeg is het altijd moeilijk."

"Nu is het de loting afwachten. Je kan daarbij geluk hebben of tegenslag, maar het is wachten en focussen op oktober." Ook bij Jill Janssens leeft het idee dat het EK halen nog steeds moet lukken. In de eerste ronde wacht alvast een laaggerangschikt team uit Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties