Red Flames gaan andermaal kansloos onderuit, maar er is ook goed nieuws na nederlaag in Spanje

De EK-kwalificaties zitten erop voor de Belgian Red Flames. Ook tegen Spanje werd een nederlaag geboekt, waardoor ze het toernooi verlaten met 4 op 18. Toch is er geen vuiltje aan de lucht met oog op de toekomst.

Na de 0-7 nederlaag van een paar maanden geleden in Leuven wilden de Belgian Red Flames iets laten zien tegen wereldkampioen Spanje. Er stond bovendien nog de nodige druk op de ketel met oog op het vermijden van de laatste plek in de groep.

Degradatie naar de B-League zou een ramp zijn voor de Flames, die dus wisten dat ze maar beter iets konden rapen tegen de Spanjaarden om zeker te zijn van de derde plek. Een helft lang hielden ze de match vrij goed gesloten.

Lisa Lichtfus kon zich een paar keer onderscheiden, maar vijf minuten voor rust moest ze zich alsnog omdraaien na een doelpunt van Aitana Bonmati. 1-0 was zo ook meteen de ruststand tussen Spanje en België.

Spanje wint met 2-0

Na de koffie bleven de Spanjaarden domineren, maar lange tijd scoorden ze niet. En zo kon er altijd nog wel eens iets uit de kast vallen voor de Flames. Een gelijkmaker kwam echter nooit dichtbij, in de slotfase maakte Teresa van heel ver de 2-0.

Boeken toe zo voor de Flames, die de EK-kwalificatiereeks van de Nations League afsluiten met 4 op 18. Door de onderlinge resultaten tegen Tsjechië zijn ze echter wel derde geworden in hun groep en zo blijven ze in de A-League van de Nations League.