🎥 Weg naar het EK: negen teams nu al zeker van EK, het overzicht van de laatste speeldag met veel spektakel

🎥 Weg naar het EK: negen teams nu al zeker van EK, het overzicht van de laatste speeldag met veel spektakel
Foto: © photonews
Word fan van Nederland! 0

De Belgian Red Flames konden zich niet rechtstreeks plaatsen voor het EK, maar zijn er wel in geslaagd - met dank aan Denemarken - om in de A-League van de Nations League te blijven. Alle resultaten van de laatste speeldag op een rijtje.

Groep 1

In groep 1 was er voor de laatste speeldag heel wat spanning. Alle vier de landen konden zich nog plaatsen voor de top-2 in de groep. Nederland en Noorwegen namen het tegen elkaar op in een rechtstreeks duel.

Lange tijd leek Noorwegen op weg naar de zege en groepswinst na een doelpunt van Graham Hansen, maar tien minuten voor tijd knikte Viv Miedema de gelijkmaker tegen de touwen. Daardoor is Nederland geplaatst voor het EK.

Net als Italië. Dat won met overtuigende cijfers van Finland (4-0) en zit zo ook in de top-2 van de groep. Finland eindigt laatste in de poule en moet op die manier al meteen opnieuw naar de B-League van de Nations League.

1. Italië 9 (4 punten in onderlinge duels)
2. Nederland 9 (1 punt in onderlinge duels)
3. Noorwegen 7
4. Finland 5

Groep 2

In de groep van de Red Flames speelde Denemarken in eigen huis tegen Tsjechië. Door de 2-0 nederlaag van de Flames mochten de Tsjechen geen punten pakken tegen de Denen. Dat zou uiteindelijk niet gaan gebeuren.

Bruun en Thomsen zorgden in het kwartier na de rust in tien dolle minuten voor de 2-0 eindstand. Tsjechië moet op die manier degraderen naar de B-League, terwijl Spanje en Denemarken naar het EK in Zwitserland mogen.

1. Spanje 15
2. Denemarken 12 
3. België 4 (-13, 4 punten in onderlinge duels)
4. Tsjechië 4 (-6, 1 punt in onderlinge duels)

Nederland Denemarken EK Vrouwen finale
© photonews

Groep 3

In de groep des doods was het zaak voor Zweden om in eigen huis te gaan winnen van Engeland om de top-2 in de groep te gaan halen. Dat zou uiteindelijk niet lukken, want verder dan een doelpuntenloos gelijkspel kwamen ze niet.

Frankrijk was al zeker van het EK en drong niet aan bij het al uitgeschakelde en gedegradeerde Ierland. De Ieren konden zo hun blazoen toch nog een beetje oppoetsen en wisten uiteindelijk met 3-1 te winnen van de Fransen.

1. Frankrijk 12
2. Engeland 11
3. Zweden 8
4. Ierland 3

Groep 4

In groep 4 opnieuw het nodige spektakel. Duitsland haalde nog eens de voorslaghamer boven en klopte Oostenrijk met 4-0. IJsland van zijn kant won met het kleinste verschil bij Polen. Die Polen verlaten puntenloos de Nations League.

1. Duitsland 15
2. IJsland 13
3. Oostenrijk 7
4. Polen 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties