Alle hens aan dek voor Flames tegen wereldkampioen, die één groot voordeel zien

Alle hens aan dek voor Flames tegen wereldkampioen, die één groot voordeel zien
Foto: © photonews

Het was alle hens aan dek voor de Belgian Red Flames. Met een overwinning tegen Denemarken zouden ze over de Scandinaviërs naar de tweede plaats in de groep springen en nog mogen dromen van rechtstreekse EK-kwalificatie. Het werd echter een pijnlijke thuisnederlaag: 0-3.

Door de 0-3 nederlaag tegen Denemarken is rechtstreekse EK-kwalficatie niet langer mogelijk. Het zal dus via de play-offs moeten gebeuren voor de Flames. Toch is de match tegen wereldkampioen Spanje nog steeds van belang.

De Flames willen niet degraderen naar de B-League van de Nations League en dus mogen ze niet vierde worden in hun groep. Ze moeten daarvoor hetzelfde resultaat neerzetten in Spanje als Tsjechië in Denemarken.

Flames
© photonews

Enkel bij een zege zijn ze dus zeker dat ze in de A-League blijven. Om 19 uur vat de wedstrijd aan tussen beide landen. "Alles is mogelijk in het voetbal. Denk maar aan de vorige editie van de Nations League, toen we Nederland en Engeland klopten."

Olympische Spelen belangrijker voor Spanje?

"We weten ook niet met welke ingesteldheid de Spaanse speelsters zullen voetballen, want ze nemen binnen tien dagen deel aan de Olympische Spelen", aldus Lisa Lichtfus bij Sporza over de wedstrijd in Spanje.

In april moest de keepster zich nog zeven keer omdraaien tegen de Spanjaarden, nu hoopt ze dat het een andere kant zal uitgaan in de topwedstrijd tegen de wereldkampioen. Ook de andere speelsters van de Red Flames geloven in de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties