Waarom de Flames niets mogen laten liggen tegen wereldkampioen Spanje: "Anders kan je jaren verliezen"

Waarom de Flames niets mogen laten liggen tegen wereldkampioen Spanje: "Anders kan je jaren verliezen"
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

Het was alle hens aan dek voor de Belgian Red Flames. Met een overwinning tegen Denemarken zouden ze over de Scandinaviërs naar de tweede plaats in de groep springen en nog mogen dromen van rechtstreekse EK-kwalificatie. Het werd echter een pijnlijke thuisnederlaag: 0-3.

De Flames konden in een evenwichtige eerste helft een paar leuke kansen ontwikkelen via vooral Wullaert, maar het vizier stond niet helemaal op scherp. Aan de overkant trilde de lat een keertje na een schot, maar een 0-0 gelijkspel was niet onlogisch.

Na de pauze leidde een ongelukkig eigen doelpunt van jubilaris Janice Cayman - bezig aan haar 150e interland - een zware nederlaag in. Harder en Holmgaard zorgden voor een 0-3 eindstand. Geen rechtstreekse kwalificatie voor het EK voor de Flames op die manier.

Red Flames
© photonews

Bovendien moeten ze nog opletten dat ze niet vierde worden in de groep. Ze staan momenteel samen met Tsjechië met vier punten. Als de Tsjechen een resultaat halen tegen Denemarken, dan moeten de Flames minstens hetzelfde doen tegen Spanje.

Moeilijkere weg én tijd kwijt bij degradatie

Een vierde plaats geeft een moeilijkere eerste barragewedstrijd richting het EK 2025 in Zwitserland, maar zorgt ook en vooral voor degradatie richting de B-League van de Nations League. Dat zou een ferme domper zijn.

"Dan verlies je twee jaar met matchen tegen ploegen waar je met je vingers in je neus van wint. Bovendien sta je dan voor een veel moeilijkere weg naar kwalificatie voor het WK in 2027", beseft ook Eddy Demarez in zijn analyse bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties