Justine Vanhaevermaet baalt na zware nederlaag met Flames

Justine Vanhaevermaet baalt na zware nederlaag met Flames
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

Het was alle hens aan dek voor de Belgian Red Flames. Met een overwinning tegen Denemarken zouden ze over de Scandinaviërs naar de tweede plaats in de groep springen en nog mogen dromen van rechtstreekse EK-kwalificatie. Het werd echter een pijnlijke thuisnederlaag: 0-3.

De Flames konden in een evenwichtige eerste helft een paar leuke kansen ontwikkelen via vooral Wullaert, maar het vizier stond niet helemaal op scherp. Aan de overkant trilde de lat een keertje na een schot, maar een 0-0 gelijkspel was niet onlogisch.

Na de pauze leidde een ongelukkig eigen doelpunt van jubilaris Janice Cayman - bezig aan haar 150e interland - een zware nederlaag in. Harder en Holmgaard zorgden voor een 0-3 eindstand. Geen rechtstreekse kwalificatie voor het EK voor de Flames op die manier.

© photonews

"Het is zuur. We gingen vol voor de drie punten en wilden echt winnen vandaag, dus het is een grote teleurstelling. Eerste helft hadden we de controle en zijn ze heel weinig door ons blok gekomen", aldus Justine Vanhaevermaet bij Sporza.

Zure nederlaag volgens Justine Vanhaevermaet

"We hadden zelfs kansen om te scoren. Maar we beginnen te slap aan de tweede helft en vanaf de 0-1 was de veer een beetje gebroken. We hebben nog geprobeerd maar het mocht niet baten. De teleurstelling overheerst."

Toch gaat de focus nu al op de toekomst: "We moeten klaar zijn voor Spanje. Dan moeten we er weer vol voor gaan en erin geloven want er hangt nog veel van af." Dinsdag weten we of de Flames derde of vierde worden in hun groep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties