De weg naar het EK: IJsland zorgt voor dé verrassing, dit gebeurde er nog meer

De Belgian Red Flames zullen al zeker niet rechtstreeks naar het EK gaan. Thuis tegen Denemarken werd met 0-3 verloren. Maar er gebeurden nog veel andere zaken in de kwalificaties. Een overzichtje.

Groep 1

In groep 1 nog steeds heel wat spanning. Nederland heeft het verlies in Italië op speeldag 1 helemaal goedgemaakt. Door een gelijkspel in de terugwedstrijd op speeldag 5 blijven ze op kop in hun poule en dus hebben ze aan een punt op de slotspeeldag genoeg om het EK te halen.

Naast het scoreloos gelijkspel tussen Nederland en Italië was er ook een 1-1 gelijkspel tussen Finland en Noorwegen. Daardoor kunnen allevier de teams zich op de slotspeeldag nog steeds plaatsen voor het EK.

1. Nederland 8
2. Noorwegen 6 (+3)
3. Italië 6 (+1)
4. Finland 5

Groep 2

In de groep van de Red Flames speelde wereldkampioen Spanje op bezoek bij Tsjechië. De Spanjaarden waren al zeker van het EK, maar verloren wel hun wedstrijd in Tsjechië. Daardoor is het ook onderaan de groep spannend geworden.

De Flames mogen niet slechter doen tegen Spanje als de Tsjechen zouden doen tegen Denemarken. Er is dus nog veel mogelijk en derde worden is beter dan vierde met oog op de barrages op het einde van dit kalenderjaar.

1. Spanje 12
2. Denemarken 9
3. België 4 (-11, 4 punten in onderlinge duels)
4. Tsjechië 4 (-4, 1 punt in onderlinge duels)

Spanje Vrouwen
© photonews

Groep 3

In de groep des doods wonnen zowel Engeland als Frankrijk hun wedstrijd in eigen huis met 2-1. Russo en Stanway deden de boeken toe voor Ierland - de aansluitingstreffer kwam pas in minuut 94 voor de Ieren.

Frankrijk van zijn kant won dankzij doelpunten van Karchaoui en Katoto. Tussendoor had Rybrink voor de gelijkmaker gezorgd namens de Zweden. Als de Zweden winnen van Engeland, dan gaan ze alsnog als tweede door naar het EK.

1. Frankrijk 12
2. Engeland 10
3. Zweden 7
4. Ierland 0

Groep 4

In groep 4 opnieuw het nodige spektakel. Oostenrijk won opnieuw met 3-1 van Polen, IJsland verrast tegen groepsleider Duitsland en won met 3-0. Dilja Zomers van OH Leuven speelde 73 minuten mee, maar scoorde niet. Alles is daardoor net als Duitsland geplaatst voor het EK.