Bondscoach Ives Serneels likt wonden na zware nederlaag: "EK-kwalificatie moet onze ambitie blijven"

Bondscoach Ives Serneels likt wonden na zware nederlaag: "EK-kwalificatie moet onze ambitie blijven"
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

Het was alle hens aan dek voor de Belgian Red Flames. Met een overwinning tegen Denemarken zouden ze over de Scandinaviërs naar de tweede plaats in de groep springen en nog mogen dromen van rechtstreekse EK-kwalificatie. Het werd echter een pijnlijke thuisnederlaag: 0-3.

De Flames konden in een evenwichtige eerste helft een paar leuke kansen ontwikkelen via vooral Wullaert, maar het vizier stond niet helemaal op scherp. Aan de overkant trilde de lat een keertje na een schot, maar een 0-0 gelijkspel was niet onlogisch.

Na de pauze leidde een ongelukkig eigen doelpunt van jubilaris Janice Cayman - bezig aan haar 150e interland - een zware nederlaag in. Harder en Holmgaard zorgden voor een 0-3 eindstand. Geen rechtstreekse kwalificatie voor het EK voor de Flames op die manier.

Flames
© photonews

"We hebben de wedstrijd aangepakt hoe het hoort", aldus Ives Serneels achteraf in zijn reactie bij Sporza. "We maken de kansen niet af in de eerste helft en in de tweede helft komen we ongelukkig achter tegen een sterk team."

Ambitie moet in het hoofd blijven zitten

"Als je tegen zulke teams op achterstand komt, dan zijn die nog een stapje te hoog gegrepen voor ons. Proficiat aan Denemarken. Als we allemaal top zijn, kunnen we de evenknie zijn van topteams. Als er foutjes aanwezig zijn, dan wordt het moeilijker."

"Twee zaken zijn nu superbelangrijk. We hebben nog een belangrijke wedstrijd tegen de wereldkampioen voor de boeg, een tweede zaak is dat de ambitie om ons te plaatsen voor het EK in ons hoofd moet blijven zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties