EK beetje verder weg: Red Flames pijnlijk onderuit dankzij owngoal van gevierde recordinternational

EK beetje verder weg: Red Flames pijnlijk onderuit dankzij owngoal van gevierde recordinternational
Foto: © photonews

Het was alle hens aan dek voor de Belgian Red Flames. Met een overwinning tegen Denemarken zouden ze over de Scandinaviërs naar de tweede plaats in de groep springen en nog mogen dromen van rechtstreekse EK-kwalificatie. Anders leken de play-offs de opdracht te worden voor de Flames.

Eerder op de avond had Tsjechië verrassend gewonnen van Spanje. Bonmati had de Spanjaarden nochtans vrij snel op voorsprong gebracht, maar nog voor de rust werd het via Svitkova 1-1. En na de pauze ging het van kwaad naar erger voor Spanje.

Bartonova maakte er vanop de stip 2-1 van, daarna kreeg Irene Paredes ook nog een rode kaart voor de Spanjaarden. En zo komen ook de Tsjechen zich nog mengen met ondertussen vier punten voor de kwalificatie.

Janice Cayman
© photonews

De Flames konden in een evenwichtige eerste helft een paar leuke kansen ontwikkelen via vooral Wullaert, maar het vizier stond niet helemaal op scherp. Aan de overkant trilde de lat een keertje na een schot, maar een 0-0 gelijkspel was niet onlogisch.

Owngoal leidt nederlaag in

Na de pauze kwamen de Denen snediger uit de startblokken en dat leverde ook meteen kansen op. Lichtfus onderscheidde zich een paar keer goed, maar op het uur was ook zij geklopt: 0-1 dankzij een owngoal van Cayman, net in haar 150e interland.

Even later maakte Pernille Harder er al meteen 0-2 van. Een klassegoal met een mooie actie voorbij Cayman en zo de boeken in vijf minuten dicht. De Flames probeerden het tij nog te keren, maar dat zou niet lukken. Holmgaard maakte er zelfs nog 0-3 van. Het EK is zo wat verder weg voor de Belgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties