Do or die voor Serneels en de Flames tegen Denemarken: bondscoach legt uit

Do or die voor Serneels en de Flames tegen Denemarken: bondscoach legt uit
Foto: © photonews
Word fan van België! 98

In de EK-kwalificaties voor het EK 2025 zijn de Red Flames stilaan verplicht om volop punten te gaan pakken als ze nog kans willen maken op de top-2 in de reeks. Tegen Denemarken is het van moeten, al staat de match ook in teken van een mooi eerbetoon aan recordinternational Janice Cayman.

Na een slopend seizoen is het de vraag hoe fit de Flames na een aantal ministages aan de aftrap zullen staan tegen Denemarken. "Het lijkt een beetje op vakantie inderdaad", gaf Tine De Caigny toe tegen Sporza daarover.

Toch is het duidelijk dat de Flames klaar zijn om te schitteren tegen Denemarken, want ze willen naar het EK voetbal. "Ik heb altijd gezegd dat ik me in 2024 wilde plaatsen voor het EK 2025 in Zwitserland", is bondscoach Serneels duidelijk.

"We hopen het nu al te kunnen doen en dinsdag in de top-2 te staan. En anders doen we het in december", verwees hij al naar de eventuele play-offwedstrijden die nog volgen voor de ploegen die zich niet rechtstreeks kunnen plaatsen.

Zoektocht naar een referentiematch

Het is van moeten tegen Denemarken: "Denemarken is een goede ploeg. Ze staan niet voor niets twaalfde op de wereldranglijst. Ik heb als voetballiefhebber ook genoten van de wedstrijd tussen Spanje en Denemarken."

"Onze eerste helft in Denemarken was niet hoe we ons moesten tonen. Dat beseften de speelsters ook. Ik hoop dat de ploeg gegroeid is om dat niet meer te doen, ik hoop dat het tegen Denemarken een referentiematch wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties