Derde keer prijs voor Sassuolo: nog een Red Flame trekt naar Serie A

Derde keer prijs voor Sassuolo: nog een Red Flame trekt naar Serie A
Foto: © photonews

Italië is hot bij de Belgian Red Flames. Een vijfde speelster van de nationale ploeg gaat nu naar De Laars, al meteen een derde bij Sassuolo - het nummer vier van vorig seizoen in de Italiaanse competitie.

Na 4 seizoenen bij FC Twente kiest Elena Dhont voor een Italiaanse avontuur bij Sassuolo. Dat heeft die Italiaanse club ondertussen ook officieel bekendgemaakt. En zo wordt Sassuolo stilaan een Belgenlegioen genoemd.

De jonge winger Elena Dhont vindt bij Sassuolo namelijk twee andere Red Flames terug: Kassandra 'Kassie' Missipo en Davina Philtjens spelen ook al bij het Italiaanse nummer vier van afgelopen seizoen in de Serie A.

Vijf Flames in Italië

Bovendien zijn er met Marie Detruyer en Tessa Wullaert ook nog eens twee speelsters die naar Internazionale zijn getrokken, het nummer vijf uit de Serie A. Daarmee hebben we liefst vijf Flames in Italiaanse loondienst.

De voorbije jaren had Dhont meermaals te kampen met langdurige blessures, waardoor ze haar kansen bij De Tukkers soms maandenlang niet kon gaan en uiteindelijk niet al te vaak tot spelen kon gaan toekomen voor Twente.

"Ik kan niet wachten om hier te spelen", aldus de 26-jarige Elena Dhont bij haar voorstelling bij Sassuolo. Dat liet ze weten op de sociale media van de club, die ook in de wolken zijn met de aanwerving van hun nieuwe speelster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties