Groot probleem voor Rubiales? Spaanse rechtbank laat zich uit over heikel thema

Groot probleem voor Rubiales? Spaanse rechtbank laat zich uit over heikel thema
Foto: © photonews

De zaak rond de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales is geen frisse zaak. En de storm is zeker nog niet gaan liggen. Elke dag is er een nieuwe update, ook deze maand nog. Een Spaanse rechtbank brengt de man opnieuw in nauwe schoentjes.

Binnenkort komt het proces tegen Rubiales opnieuw op de rol te staan. En dus is al het nieuws dat over hem naar buiten komt nu van belang. Of elke beslissing die een Spaanse rechtbank al dan niet neemt in andere zaken.

Een kus die “zonder uitdrukkelijke of stilzwijgende toestemming” wordt gegeven, is wel degelijk een vorm van aanranding. Dat heeft het Spaanse Hooggerechtshof deze week beslist. Dat weet BELGA te melden. En dat kan dus een probleem zijn voor Rubiales.

luis rubiales
© photonews

De FIFA, de Spaanse voetbalbond, ... Iedereen vroeg (de ene al wat sneller dan de andere) aan Luis Rubiales om af te treden. Hij zou het imago van het (Spaanse) voetbal ten schande hebben gebracht met zijn ongevraagde kus.

Kus was niet met toestemming

De Spaanse sportrechtbank TAD was een disciplinaire procedure opgestart tegen Rubiales en ook voetbalster Jenni Hermoso heeft ondertussen ook officieel klacht ingediend tegen Rubiales. Volgens AFP hebben in de Madrileense rechtbank drie speelsters van de Spaanse nationale ploeg weten te verklaren dat de kus van Rubiales aan Hermoso niet met wederzijdse toestemming was.

Als die zaken allemaal bevestigd worden, dan zou er voor Rubiales wel eens een ferme straf kunnen volgen. We houden u van deze zaak ook de komende weken en maanden zeker op de hoogte, want het laatste woord is nog niet gezegd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties