Vrouwen Anderlecht kiezen voor nieuwe structuur

Vrouwen Anderlecht kiezen voor nieuwe structuur

Bij RSC Anderlecht is er een verandering gekomen in de sportieve structuur bij de vrouwen. Daarmee doen ze ook iets anders dan een paar maanden geleden leek te zijn voorzien. Een woordje uitleg van paars-wit.

Een jaar geleden had Dennis Moerman aangegeven dat hij er na dit seizoen zou mee ophouden bij Club YLA na twee seizoenen. Hij was naar eigen zeggen op zoek naar een uitdaging dichter bij huis. De Oost-Vlaming trok van Brugge naar ... Brussel.

Dennis Moerman wordt assistent-coach en Women’s Academy Manager. Dès la fin de la saison, Dennis prendra ses fonctions au sein des RSCA Women. 🟣⚪ Lees meer via https://t.co/xQO3sqvIu7 pic.twitter.com/ILCC3Myn87

— RSCA Women (@rscawomen) April 5, 2023

In het afgelopen seizoen werd hij herenigd met Dave Mattheus, de coach met wie hij bij KAA Gent Ladies eerder samenwerkte. Het oorspronkelijk plan? De 35-jarige Moerman zou assistent-coach en Women’s Academy Manager worden.

Een jaar later is de zaak echter helemaal anders geworden. "Dave Mattheus zal vanaf dit seizoen fungeren als Director RSCA Women. Hij zal zich toeleggen op het sportieve beleid van de RSCA Women op lange termijn."

"Onder zijn verantwoordelijkheden vallen onder meer de rekrutering van nieuwe speelsters, de verdere uitbouw en het internationale karakter van de jeugdopleiding en projecten zoals het Stellar-programma", aldus Anderlecht op haar webstek.

"Dave Mattheus geeft het stokje als hoofdcoach van de RSCA Women door aan Dennis Moerman. Dennis is sinds vorige zomer aan de slag bij de RSCA Women als assistent-coach en vormde meteen ook een belangrijke schakel tussen de jeugdteams, de beloften en het eerste elftal van onze RSCA Women."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties