Anderlecht zet ambities kracht bij en haalt twee speelsters op in Nederland

Anderlecht zet ambities kracht bij en haalt twee speelsters op in Nederland
Foto: © photonews

RSC Anderlecht wil er na zeven opeenvolgende titels ook in het komende seizoen in de Super League opnieuw staan. Daartoe gaan ze zich de komende weken ongetwijfeld nog versterken. Een extra nieuwkomer is nu aangekondigd.

Nadat eerder al onder meer Luna Vanzeir en Nikki IJzerman naar Neerpede werden gehaald, hebben ze nu ook nog eens twee extra transfers vanuit het buitenland weten te doen. Beide speelsters komen uit Nederland. 

Maxime Bennink is een 27-jarige winger die overkomt van Feyenoord. "De 27-jarige Maxime speelt als vleugelspeelster en brengt ervaring in de ploeg. Na haar opleiding bij FC Twente speelde ze bij verschillende clubs, waaronder PEC Zwolle, Brighton en Feyenoord."

Twee aanwinsten uit Nederland

Bennink krijgt bij RSC Anderlecht het nummer 7 opgespeld. Bij paars-wit zijn ze tevreden met de deal en ze willen de Nederlandse dan ook meteen welkom heten binnen de club. En ze wordt niet eens de enige aanwinst deze week.

Ook de 20-jarige Senna Koeleman tekende een contract bij Anderlecht. Ze zal volgend seizoen de defensie van paars-wit moeten gaan versterken. Koeleman komt over van PSV, waar ze al vijf jaar actief voor was tot op heden.

"Senna is een uitstekende verdedigster, maar ze weet ook hoe ze het spel moet helpen opbouwen dankzij haar goede passing. Onze nieuwe aanwinst was ook een vaste waarde in de nationale jeugdreeksen van Nederland. Twee jaar geleden werd ze nog vierde op het WK U20 met Oranje", aldus paars-wit op haar website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties