Hoe vaak was jij je voetbaltenue?

Redactie
| 0 reacties

Na een potje voetbal kan je nogal uitgeput en bezweet zijn. Het vergt aardig wat inspanning. Zeker als je net een belangrijke wedstrijd of heftige training hebt gehad. Je shirt kan helemaal doorweekt zijn. Wat doe je dan met je tenue?

Je gooit hem waarschijnlijk de wasmand in. Maar doe je dit ook na een kort wedstrijdje of minder intensieve training. Hoe vaak moet je je tenue eigenlijk wassen om het schoon en fris te houden? In deze blog delen we tips met je voor het wassen en onderhouden van je sportkleding.

Waarom regelmatig wassen belangrijk is

Voetbaltenues komen in aanraking met veel vuil en bacteriën. Denk aan zweet, grasvlekken, modder en soms zelfs bloed. Dit zorgt soms voor onaangename geuren, en kan zelfs de stof beschadigen als je het niet regelmatig wast. Het kan zelfs zo zijn dat het dragen van ongedragen tenues zorgt voor huidirritaties en infecties. Dus regelmatig wassen is dus niet alleen een kwestie van fris voor de dag komen, maar ook voor een duurzame hygiëne van je kleding en jezelf. Als je regelmatig vieze tenues, sokken en handdoeken wast, denk dan ook aan zo nu en dan de wasmachine reinigen. Dit voorkomt verstoppingen, vieze geurtjes en defecten aan de wasmachine.

Hoe vaak moet je je voetbaltenue wassen?

Het algemene advies is om je voetbaltenue na elke wedstrijd of intensieve training te wassen. Dit zorgt ervoor dat zweet en vuil geen kans krijgen om in de stof te trekken en te gaan stinken. Bovendien helpt het om vlekken direct aan te pakken voordat ze te hardnekkig worden. Als je bijna iedere dag op het voetbalveld staat, lijkt het een grote klus om dit te doen, maar het is de beste manier om je kleding in goede conditie te houden. Als je erg hardnekkige geuren of vlekken hebt is het handig om een HG middel toe te voegen aan je wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je vlekken vaak in één wasbeurt zijn verwijderd en je niet nog een keer hoeft te wassen.

Tips voor het wassen

Kies voor een wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor sportkleding. Dit soort wasmiddelen zijn vaak zachter voor de stof en helpen geuren beter te verwijderen. Sportkleding is vaak gemaakt van stoffen die beter blijven bij een lagere wastemperatuur. 30 graden is meestal genoeg om vuil en geuren te verwijderen zonder de stof te beschadigen. Wasverzachter kan je kleding heerlijk zacht laten aanvoelen, maar het kan ook de ademende werking van sportkleding verminderen. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller gaat zweten en dat je kleding minder goed vocht afvoert. Als het mogelijk is, hang je je voetbaltenue buiten om te drogen. De droger kan de elasticiteit van de stof verminderen. En het zou zonde zijn als je je kleding op deze manier maar een paar kan dragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties