Red Flames U17 laten unieke kansen liggen op EK en moeten uitschakeling vrezen

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden wordt gehouden. De tweede wedstrijd is ondertussen ook al achter de rug.

De Flames wisten zich te plaatsen in een groep met Oostenrijk, Hongarije en Kroatië en mochten zo de trommels in voor het EK dat in mei in Zweden zal worden afgewerkt. De zeven tegenstanders waren allemaal niet van de poes.

Tweede nederlaag voor Flames

Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden zijn Lund en Malmo. Polen, Portugal en absoluut topland Spanje zijn dan de tegenstanders voor de Flames. De Flames begonnen er op maandag aan tegen Polen en verloren die match met 0-1.

En dus was het alle hens aan dek tegen Portugal. Enkel met een overwinning zouden ze nog kans maken, want Spanje is mogelijk zelfs de sterkste tegenstander. De Flames kregen ook de nodige kansen tegen de Portugezen.

EK (zo goed als) voorbij voor België

De 1-0 voor België zat meermaals in de lucht, maar viel niet. Aan de overkant was het in blessuretijd vervolgens wél raak. Melanie Pinheiro zorgde voor het enige doelpunt in de 92e minuut. De Flames hebben zo 0 op 6 gepakt.

De top-2 van elke groep gaat naar de halve finales in Zweden. De Flames spelen nog tegen Spanje (12 mei). De top-3 van het EK mag naar het WK U17, dus staat er voor de jonge Flames nog veel op het spel - al lijken de halve finales nu al niet meer haalbaar, tenzij Polen wint van Spanje.