Schandaal in Engeland, maar hoe stiefmoederlijk worden de Belgische vrouwenteams behandeld?
Foto: © photonews
Groot nieuws in Engeland, waar het vrouwenteam van West Ham United zich boos maakte omdat het zelf shirts moest betalen en zich wat stiefmoederlijk behandeld voelde. En hoe zit dat in België?
Volgens Stephen Hunt - de voorzitter van de West Ham Ladies - mocht het vrouwenteam geen eigen sponsors aantrekken. Bovendien hebben ze momenteel geld te weinig, omdat ze hun eigen truitjes moesten aankopen. Dat vertelde Hunt aan de BBC. En er waren nog wel wat problemen.
Stiefmoederlijk behandeld worden dus. Voor de volledigheid moeten we er wel bijvertellen dat de vrouwen van West Ham momenteel op het derde niveau spelen, maar de mannenploeg heeft inmiddels aangegeven dat ze de club willen overnemen om zo toch iets meer ademruimte te geven.
Quid België?
De vraag is dan ook hoe het in België op dat gebied is gesteld. Door de intrede van de BeNe League voor drie seizoenen waren verschillende teams 'verplicht' om helemaal te worden opgenomen door de mannenploeg. Lierse hield er ondertussen mee op, Club Brugge is ondertussen actief in tweede nationale en binnen de foundation van de jeugd.
Op papier worden topclubs als Gent, Anderlecht, Genk, Standard en Club Brugge ondersteund door de mannen. Er is bij alle ploegen ook een soort van samenwerking. Toch is er ook in België nog heel veel werk om te spreken van echt grote investeringen van de topclubs in het vrouwenvoetbal. De truitjes worden dan wel meestal geregeld, toch moeten de vrouwen bij sommige clubs ook zelf nog op zoek naar sponsors.
Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!