OH Leuven wil geschiedenis schrijven en eerste prijs pakken

OH Leuven wil geschiedenis schrijven en eerste prijs pakken
Foto: © Louis Evrard

Club Brugge en OH Leuven nemen het in Leuven in het King Power @ Den Dreef op in een ongetwijfeld interessante en pittige bekerfinale. Voor beide ploegen staat er heel wat op het spel, zoveel is duidelijk.

Een primeur wordt het sowieso. Zowel Club Brugge als OH Leuven wonnen nog nooit eerder de Beker van België en hebben zelfs nog nooit een prijs gepakt in België. De Leuvenaars krijgen in de Super League nog een tweede kans.

Toch willen ze bij OH Leuven maar wat graag hun eerste prijs pakken in de Beker van België. Het zou naar het slot van de Super League ook voor wat meer gemoedsrust kunnen zorgen. "De Beker zou de beloning zijn voor het harde werk van de voorbije jaren."

"Het is mooi meegenomen dat de finale in ons eigen stadion is. Ik hoop op een goedgevuld stadion met veel supporters. Alle supporters die mee waren voor de halve finale in Waregem hoop ik opnieuw te zien voor de finale", aldus Julie Biesmans in Het Nieuwsblad.

Coach Coenraets wil mooi signaal afgeven

Ook de mannen van OH Leuven pakten nog nooit een prijs. "Hoeveel prijzen OHL al heeft gewonnen? Dat is een strikvraag. Op het hoogste niveau zijn dat er nul. Dit is een unieke kans, voor de speelsters, voor de ploeg, maar ook voor de club."

""Dat leeft wel in de groep. We willen heel graag die beker winnen, voor onszelf, want er zijn nog maar heel weinig speelsters hier die ooit al eens in een finale gestaan hebben. Maar het zou ook een mooi signaal zijn naar de andere clubs in België. Een vrouwenteam kan een grote bijdrage hebben aan de geschiedenis van een club", aldus coach Jimmy Coenraets dan weer bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Lees alles over het vrouwenvoetbal via www.vrouwenvoetbalkrant.be!

Meer nieuws

Meer nieuws